Camperpark EuroPeCa weer open

Camperpark en minicamping EuroPeCa in het Spaanse La Romana is sinds enige tijd weer open. In maart 2016 moest het park sluiten, omdat er problemen waren met de vergunning.

Cp Europeca Web

Het park heeft landelijke bekendheid gekregen, omdat de Nederlandse eigenaren Peter en Caroline bij de start hebben meegewerkt aan een uitzending van het televisieprogramma Ik vertrek. De burgemeester, die ook in het programma figureerde, was enthousiast over het initiatief en vond het niet erg dat de vergunningen nog niet helemaal rond waren.

Een volgende burgemeester bleek echter meer van de letter en ook de stadsarchitect zag meer problemen dan oplossingen. Nadat het park eerder al een periode gesloten was geweest, kwam in maart 2016 het bericht dat het stel na vijf jaar strijd vooralsnog de handdoek in de ring gooide.

De nieuwe wending kwam nadat er een nieuwe stadsarchitect werd aangesteld, die bereid bleek met de ondernemers mee te denken, vertelt Peter Vankan, een van de eigenaren. Kern van de oplossing is dat het aantal plekken voor campers wordt beperkt tot vijf, waardoor het park te bestempelen is als een nevenactiviteit naast de agrarische bestemming. De vergunningaanvraag ligt nu met een positief advies van de gemeente bij de provincie en de verwachting is dat deze groen licht gaat geven. “Dat kan nog wel even duren, maar dan zijn we uit de brand”, zegt Vankan. In de tussentijd hebben de eigenaren toestemming om camperaars te ontvangen.

De sitecode op Campercontact.com is nog altijd 15863.