Camper huren goedkoopst in Nederland, duurst in Noorwegen

Wie een camper wil huren, betaalt in Nederland met 88 euro per dag het minst. Dat blijkt uit een Europees prijsonderzoek van verhuurplatform Campanda. Noorwegen is met bijna 240 euro per dag het duurst.

Camper Huren

Na Nederland is Portugal het goedkoopste land in Europa om een dag een camper te huren. Daar ligt de gemiddelde huurprijs op 110 euro. Ook in Turkije (114 euro), Spanje (114,50 euro) en Duitsland (116 euro) liggen de prijzen relatief laag.

Hoge camperhuur Noord-Europa

In Noord-Europa zijn camperaars een stuk duurder uit. Zo ligt de dagprijs in IJsland op 214 euro, in Finland op 168 euro en in Zweden op 164 euro. Ook Kroatië behoort met meer dan 167 euro per dag tot de duurste landen.

Sterke prijsstijgingen

Door de toename van het aantal campervakanties zijn de huurprijzen in Europa in vergelijking met het voorgaande jaar sterk gestegen. De grootste prijsstijging was in Noorwegen met 61 euro meer per dag. Ook in België zijn de prijzen sterk gestegen, tot zo’n 59 euro in 2017 ten opzichte van de prijs in 2016. De enige uitzonderingen zijn Zwitserland en Nederland, waar de huurprijzen met respectievelijk 11 en 17 euro zijn gedaald.

Wil jij een camper huren? Kijk dan in het dossier Huurtips van de NKC en lees waar je allemaal op moet letten. In de NKC-bedrijvengids vind je honderden verhuurbedrijven.