Pössl, Adria en Carthago Kampeerauto van het jaar

Het Nederlandse camperpubliek heeft modellen van Pössl, Adria en Carthago verkozen tot NKC Kampeerauto van het jaar 2018, in de categorieën buscamper, halfintegraal en integraal. Dat is vandaag bekendgemaakt op de openingsdag van de Caravana in Leeuwarden.

105 0817 Nkc Predicaat Kvhj

Dit jaar heeft een vakjury de voorselectie voor de verkiezing gedaan en het publiek kon via internet en tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs zijn stem uitbrengen.  

Buscamper

In de categorie buscamper was de Pössl Summit 600 Plus het populairst. De camper biedt veel bewegingsvrijheid door een afgerond keukenblok, een flexibele tafel en een toiletruimte die middels een draaibare wand gemakkelijk verandert in een doucheruimte.

Halfintegraal

In de categorie halfintegraal gingen de meeste stemmen naar de Adria Coral 600 SL Axess. Onder het vernieuwde glooiende dak is meer stahoogte en dankzij het skyline-design met twee grote dakramen is er veel daglicht.

Integraal

De Carthago C-Compactline I 138 was de populairste camper in de categorie integraal. Het is een verrassend ruime camper, ondanks de beperkte buitenmaten. De integraal heeft een vlakke vloer met veel bergruimte in de dubbele bodem, veel kastruimte en een garage.

Allewinnaars


De drie categoriewinnaars zijn tot en met dinsdag 23 januari te zien op de Caravana in het WTC te Leeuwarden, op het erepodium (3025) achter de NKC-stand (3020). Ook komen de winnaars uitgebreid aan bod in de rubriek Signalement in de komende nummers van het magazine Kampeerauto.