Creatieve Poolse nieuweling

Buscampers zijn populair. Onderscheidend zijn ze echter steeds minder. Zo niet deze Poolse Globe-Traveller Voyager X.

Het valt direct op, hoewel het hier om een Fiat Ducato bus gaat is het dak extra verhoogt en zijn de achterdeuren verdwenen. Het GFK dak en achterwand geven het voertuig een uniek uiterlijk. Zodra je binnenstapt in de Globe-Traveller valt de compleet afwijkende indeling op. Deze buscamper heeft namelijk een indeling met een frans bed. Alsof dat nog niet genoeg afwijkt kan er door het uitklappen van een kast boven de zitgroep een tweede bed voor twee personen boven de zitgroep worden gecreƫerd. Heel fijn is dat je na het uitklappen van het bovenbed nog wel in de zitgroep kunt zitten.

De inbouw van deze bus doet heel strak aan. Contrasterend donkere houtoptiek, afgewisseld met hoogglans witte kastkleppen oogt lekker. Naast het bed achterin de camper vinden we een smalle douche- toiletruimte met een behoorlijke stahoogte. Op de plaats van de verdwenen achterdeuren is nu een grote klep over de breedte van de camper die toegang geeft tot de ruimte onder het bed en de toiletcassette, zonder het interieur bloot te stellen aan de buitenlucht.

De Voyager X kan naar keuze geleverd worden op basis van een Peugeot Boxer of een Fiat Ducato. De wagen is leverbaar vanaf 70.000 euro.