Robeta: Griekse bussen uit Slovenië

Het Sloveense campermerk Robeta brengt drie bussen op de markt, op basis van de Citroën Jumper. De typenamen verraden de Griekse inslag van de makers.

Robeta Slider 1

Dionysus

Afbeeldingsresultaat voor robeta dionysus

De Dionysus is de kleinste, met een lengte van 5,40 meter. Het bed staat dwars achterin en de wagen heeft draaibare cabinestoelen en een doucheruimte tegenover het keukenblok. Het rijklaargewicht is 2.750 kilogram en hij mag 3.300 kilogram wegen, dus er blijft een laadvermogen over van 550 kilogram.

Helios

Afbeeldingsresultaat voor robeta helios

De Helios is 6 meter lang en heeft een dinettebank extra. Daarmee heeft de wagen vier zitplaatsen, in plaats van de twee bij zijn kleinere broer. Ook is er voorin plek voor een kinderbed.

Apollo

Afbeeldingsresultaat voor Robeta apollo

De Apollo, met als basis de L4H2-versie van de Jumper, is met 6,36 meter lengte de grootste van de drie. Een vierpersoonscamper met een lengtebed achterin, over de hele breedte en met een laadvermogen van 520 kilogram.

De stahoogte binnen in de drie modellen is 1,87 meter en de bussen zijn 2,58 meter hoog. Standaard zijn de drie modellen voorzien van ESP, ABS, AFU, een airbag voor de bestuurder, centrale vergrendeling, elektrische ramen en draaibare cabinestoelen. Onder de kap zit een Blue-HDI-dieselmotor van 130 pk. Optioneel is ook de variant van 163 pk mogelijk.

De prijzen variëren van 45.000 euro voor de Dionysus tot 70.000 euro voor de Robeta.