Camping Cheque verdwijnt

De Camping Cheque, waarmee kampeerders in het laagseizoen voordelig kunnen overnachten op aangesloten campings, gaat verdwijnen. Tegoeden die op de kaart staan zijn nog bruikbaar, maar opwaarderen is niet meer mogelijk. Dat meldt woordvoerder Mirte Huisman desgevraagd.

Bij de NKC waren klachten binnengekomen over de Camping Cheque: tegoeden zouden zomaar zijn verdwenen en de organisatie die de kaart exploiteert slecht bereikbaar. Huisman geeft toe dat er problemen zijn met de bereikbaarheid: het nummer in Rotterdam staat doorgeschakeld naar de organisatie die in Frankrijk is gevestigd. Daardoor wil de lijn nogal eens overbelast zijn. “Mensen kunnen ook een mail sturen naar [email protected]”, zegt zij.

Dat er veel wordt gebeld komt volgens haar doordat het verspreiden van de nieuwsbrief vertraging heeft opgelopen. Ook de nieuwe website, www.campingtravelclub.nl, is nog niet op orde, terwijl de oude website, www.campingcheque.nl, uit de lucht is. “Er wordt hard aan gewerkt”, verzekert zij.

Op klachten op de site van het televisieprogramma Radar dat tegoeden zomaar verdwijnen, zegt zij dat tegoeden inderdaad niet onbeperkt houdbaar zijn. Huisman: “Het tegoed op de silvercard blijft twee jaar staan, op de goldcard vier jaar. Dat staat gewoon in onze algemene voorwaarden. Soms hebben de mensen dit niet in de gaten.”