Campererven in Krimpenerwaard

In navolging van buurgemeenten heeft nu ook de gemeente Krimpenerwaard een oproep gedaan aan agrariërs om kleinschalige camperlocaties in te richten op hun erven, ofwel campererven aan te leggen. ‘Er is een groeiende behoefte aan vrijetijdsvoorzieningen, ook in de Krimpenerwaard. Een kans voor uw bedrijf!’, aldus de oproep.

Camererven Krimpenerwaard

De gemeente wijst erop dat campererven in de nabijgelegen Lopikerwaard en in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden zich met een gezamenlijke communicatie en beperkte investeringen tot een succesformule hebben ontwikkeld. ‘Nederlandse én buitenlandse toeristen zoeken graag de rust van de Hollandse polder en hebben zo een prima uitvalsbasis om de regio te verkennen.’

Er is niet veel nodig voor een camperplaats, zo stelt de gemeente: een verhard erf, stroomvoorziening, water, wifi en eventueel een vuilwaterpunt zijn de belangrijkste behoeften van een camperaar.

Inmiddels hebben negen agrariërs in de Krimpenerwaard belangstelling getoond. De NKC werkt samen met de gemeente en adviseert de ondernemers bij het inrichten van een campererf.