Raadsels rond verdwenen campers in Meppel

Het was al de vierde camper van de familie Troost uit Staphorst, maar deze Euramobil-halfintegraal van 2006 was ideaal: veel bergvakken, een dubbele bodem, een lekker zitje, hoekkeuken... “Precies wat we wilden”, zegt Roelof Troost (64). En nu is hij weg.

Stalling Meppel

De familie Troost is een van de gedupeerde huurders van ruimte in de stalling aan de Paradijsweg in Meppel, waarvan de beheerder Piet Haverhoek, met de noorderzon is vertrokken. Haverhoek huurde de stallingsruimte van Maarten van Meerwijk. Toen Van Meerwijk half december geen contact meer kreeg met Haverhoek die zijn huur nog moest betalen, voelde hij nattigheid. Hij plaatste onder meer op Facebook een oproep om in contact te komen met de eigenaren van de voertuigen in zijn hal. “We konden onze camper opzoeken en er een briefje met onze naam en telefoonnummer op plakken”, vertelt Troost.

Spoorloos verdwenen

Hoe hij ook zocht, hij vond zijn camper niet. Ook niet met hulp van anderen en ook na een derde keer niet. Dus deed hij aangifte, samen met nog een aantal gedupeerden, want hij is niet het enige slachtoffer. “Voor zover ik weet gaat het om drie campers, een caravan en een trailer met boot die zijn verdwenen. Ook is er een container opengebroken, waar twee televisies en een grasmaaier ontbreken”, vertelt Troost. Hij is ook de inventaris van zijn camper kwijt. “De stalling was mooi droog en verwarmd, dus we hadden alles erin gelaten.”

Hij zit vol vragen. Waarom uitgerekend zijn camper? “Het is een fijne camper, maar er staan wel grotere en duurdere. Bovendien: de sleutels had ik thuis. Bij veel andere campers zaten de sleutels er gewoon bij. Dat is toch veel makkelijker?” Wat er is gebeurd, is hem een raadsel. “Sommige caravans stonden buiten, andere zijn beschadigd. Ook stonden er een paar in een houten schuurtje.”

In het voorjaar opnieuw op pad

Wie het weet, mag het zeggen. Het kenteken van de in maart uit België geïmporteerde camper is RT 877 X. Troost hoopt ‘m snel terug te krijgen, of anders de aankoopwaarde van de verzekering terug te krijgen. “In het voorjaar willen we weer op pad.”