Extra camperplaatsen in Harlingen

Er is een nieuwe camperlocatie in Harlingen. Deze ligt bij P2, De Ried, in Midlum. Er zijn twintig plekken die zijn voorzien van stroom. Ook is er water, een douche en toiletten op de camperplaats. Aan andere faciliteiten zoals een loosput voor afvalwater en het cassettetoilet wordt nog gewerkt.

Cp Vissershaven

Komend weekend vindt Sail Harlingen plaats en eigenaar Jan Drijfhout wilde de camperplaats klaar hebben voor de start van dit grote evenement. “We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om alles klaar te krijgen. We zijn nu zo ver dat we mensen kunnen ontvangen”, aldus Drijfhout. Voor hem was het tekort aan betaalbare camperplaatsen in Harlingen de motivatie om met de camperplaats te starten. De locatie ligt op 500 meter van de haven en op een kilometer van het centrum van Harlingen.

Camperen tijdens Sail

De Ried ligt in het verlengde van de camperlocatie aan de Vissershaven, waar veertien plaatsen beschikbaar zijn voor campers. Dit aantal werd regelmatig overschreden, wat tot nu toe werd gedoogd. De gemeente Harlingen heeft echter aangekondigd dat ze met ingang van de start van Sail Harlingen streng zal handhaven en boetes gaat uitdelen aan overtreders.

Camperaars kunnen ook terecht bij camping De Zeehoeve. Hier zijn tijdens Sail ook extra camperplaatsen beschikbaar.

Sail Harlingen

Harlingen is de finishplaats van de internationale The Tall Ships Races. Sail Harlingen wordt dit jaar van vrijdag 3 tot en met maandag 6 augustus gehouden. De eerste tall ships worden vrijdag vanaf 12.00 uur verwacht. Naast de schepen zijn er veel verschillende optredens en activiteiten.

Camperplaats Vissershaven staat op Campercontact.com onder sitecode 14101 en camping De Zeehoeve onder sitecode 14166.