Wingamm Micros Compatta

Het Italiaanse campermerk Wingamm bestaat veertig jaar en viert dat met het uitbrengen van de Micros Compatta 40th Anniversary Edition.

Micros Uk 2017 Catalogue

Basis is de Volkswagen T6, de opbouw is uit één stuk. De Italianen bouwen al twintig jaar campers volgens de zogeheten monocoque opbouwmethode.

Opvallende vormgeving

Deze bouwwijze zorgt voor een bijzonder stijf en stabiel geheel en voor een opvallende vormgeving. De speciale editie heeft een wit hoogglans interieur gekregen, met leren bekleding in wit en grijs en met veel afgeronde hoeken. Achterin staat een grote kast, met de badkamer ernaast. Tegenover de keuken is een zitbank in de lengterichting en daarboven, tegen het plafond, hangt een hefbed. Er zijn vier zitplaatsen en na het ombouwen en verbreden van de dinette, zijn er ook vier slaapplaatsen.

Fijn compact

De Micros is 5,30 meter lang, 2,12 meter breed en 2,89 meter hoog en daarmee fijn compact. Hij heeft een laadvermogen van 550 kilogram bij een maximaal totaalgewicht van 3.200 kilogram. Onder de kap zit een tweeliter TDI met 140 pk. De wagen heeft zes versnellingen, vloerverwarming en vierwielaandrijving. De prijs in Nederland is naar verwachting net onder de 85.000 euro.