NKC start denktank duurzaamheid

De NKC gaat zich oriënteren op de vraag hoe camperen duurzamer kan en roept daartoe een denktank in het leven waarin mensen hierover van gedachten kunnen wisselen. “Camperen is heerlijk en als we toekomstige generaties ook in staat willen stellen om hiervan te genieten, moeten we ons nu gaan afvragen hoe we het camperen duurzamer kunnen maken”, zegt manager verenigingszaken Marretje Jelmersma.

Istock Opladen Elektrische Auto KA817 Praatpaalaangepast Voor Actueel

“Maar eigenlijk weten we heel weinig. De een zegt dat we over vijf jaar allemaal elektrisch rijden, de ander dat we tot 2050 zeker genoeg fossiele brandstof hebben. En hoe vervuilend is camperen eigenlijk? En hoe kunnen we de footprint ervan verkleinen?” Jelmersma hoopt een groep van wijze mannen en vrouwen te kunnen samenstellen, die hierover van gedachten kan wisselen. Mede omdat de NKC volgend jaar in gesprek wil gaan over camperen en duurzaamheid, met belanghebbenden, zoals deskundigen, fabrikanten en gebruikers.

Wie belangstelling heeft om deel te nemen aan de op te richten denktank duurzaamheid, kan zich melden bij Marretje Jelmersma, via [email protected].