Groot deel camperaars kookt in de camper

Ruim 80 procent van de camperaars kookt de hoofdmaaltijd in de camper wanneer zij daarmee op reis zijn. Gemiddeld koken ze vijf keer per week in de camper.

Koken In De Camper Nkc

Wanneer camperaars niet in de camper koken, gaan zij soms uit eten (80 procent), halen wel eens eten af (22 procent) of eten ze bij vrienden (5 procent). Buiten koken met een barbecue of skottelbraai doet 13 procent wel eens. Dat blijkt uit een onderzoek onder bezoekers van www.nkc.nl.

Waterkoker en barbecue

De camperaar heeft beschikking over diverse soorten apparatuur. Driekwart van de campers heeft een driepitskookplaat, 82 procent heeft een koelkast en 68 procent heeft een vriezer of vriesvak. Een derde heeft een oven in de camper. Ook een waterkoker (61 procent), koffiezetapparaat (50 procent) en een barbecue (39 procent) ontbreken vaak niet.

Specerijen en aardappels

De top 3 van ingrediƫnten die vanuit huis mee gaan op campertrip zijn specerijen (47 procent), aardappels (27 procent) en verschillende soorten pasta (24 procent). Met de antwoorden op de vraag wat camperaars het liefste eten als zij op reis zijn is onderstaande top 8 ontstaan.

Top 8 favoriete maaltijden in camper

  1. Pasta
  2. Aardappels met groente/sla en vlees/vis
  3. Rijstgerecht
  4. Eenpansgerechten
  5. Lokale gerechten
  6. Nasi/bami
  7. Soep
  8. Barbecue