Camper op de oprit toegestaan in Kampen

Inwoners van Kampen die hun camper of caravan bij hun huis op de oprit parkeren, mogen dat gewoon blijven doen. Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State. Dat is te lezen in De Stentor.

Camper In Straat

Het geschil waarover de Raad van State zich heeft uitgesproken gaat over een gestalde camper bij een woning. De gemeente legde de camperbezitter eerst een dwangsom op omdat het bestemmingsplan het innemen van een standplaats bij huis verbiedt. Dit werd later teruggedraaid omdat het om parkeren gaat. En dat is wel toegestaan. De Raad van State is het daarmee eens. De gemeente treedt niet meer op tegen geparkeerde kampeermiddelen en geeft aan dat buren geschillen over geparkeerde campers en caravans voortaan zelf moeten oplossen. Alleen in wijken waar het uit de hand loopt, kan de gemeenteraad alsnog een stallingsverbod instellen.

De regels rond het parkeren van campers en caravans zijn vastgelegd in een algemeen plaatselijke verordening (apv) en deze kan per gemeente verschillen. In veel gemeenten is opgenomen dat campers en caravans niet langer dan drie dagen aaneengesloten op de openbare weg mogen staan. Parkeren op eigen terrein kan volgens de apv worden verboden als het ontsierend is voor het straatbeeld.