Verwarring rond Franse milieusticker

Er is de nodige verwarring ontstaan rond de milieusticker die sinds enige tijd vereist is om met de auto toegang te hebben tot de Franse steden Parijs, Grenoble en Lyon.

Wie op internet gaat zoeken naar een adres om de milieusticker te bestellen, komt al snel op een website die op het eerste gezicht oogt als een site van de Franse overheid.

Milieustickers

Het gaat hier echter om een website van de in Berlijn gevestigde bedrijven Green-Zones GmbH en GEMB mbH, die zich volgens deze site bezighouden met informatie, advies en handel voor klimaat en milieu. En daar waarschijnlijk een goed belegde boterham mee verdienen, want wie op deze manier een sticker bestelt, betaalt daar een veelvoud van de officiële prijs voor: 29,65 euro in plaats van 4,80 euro, inclusief verzendkosten.

Tijdig bestellen

De Duitse site biedt gebruiksgemak, omdat er een Nederlandstalige versie van is. Wie de sticker bij het officiële Franse kantoor Service de délivrance des Certificats Qualité de l'Air wil bestellen, kan kiezen voor Frans of Engels. Wel is het raadzaam de sticker tijdig te bestellen, want volgens meldingen die de NKC krijgt, kan het enkele weken duren voor de sticker op de deurmat ligt.

Meerdere organisaties zijn door de Duitse site op het verkeerde been gezet. Ook in de editie van Kampeerauto die zojuist is verschenen, staat nog een verwijzing naar de Duitse website. 

Meer informatie over milieuzones op de NKC website.