Ruige camperaar start Motörhomies

NKC-lid Donnie Patroon heeft de Motörhomies opgericht voor de ruigere camperaar. Volgens Patroon is hier behoefte aan bij camperaars die vaak buiten de gebaande paden gaan.

Motorhomies2Het herkenbare MC vest van de Motörhomies

“Wij bezoeken graag concerten en festivals en zijn ook niet bang voor een stoer verfje. Vorig jaar stonden we met vijf zwarte campers op Rock Werchter. Kicken was dat!” Met zijn club hoopt hij deze specifieke groep camperaars met elkaar te binden.

Imago

Patroon merkt desgevraagd op dat mensen bij het horen van zijn plannen associaties krijgen van bepaalde motorclubs in het nieuws. “Dat vind ik weleens jammer, want bij de Motörhomies zitten alleen heel relaxte mensen.” Om het imago een positieve impuls te geven, pakken de leden de klushandschoen op. “We knappen het bejaardenhuis van mijn moedertje op, zodat iedereen ziet hoe wij echt zijn.”

Ontgroening

Lid worden van de Motörhomies gaat verder dan het invullen van een aanmeldingsformulier. "Omdat de club alleen voor de ruige camperaar is, hebben we een soort ontgroening." Hoe dit initiatieritueel precies werkt, wil de clubpresident niet vertellen. Wel laat hij weten dat er nog nooit gewonden zijn gevallen.

De Motörhomies willen uiteindelijk per regio een chapter oprichten om zoveel mogelijk camperaars te kunnen betrekken. Aanmelden voor de club kan via hun website.