Dethleffs Advantage voortaan op Citroën

De Advantage van Dethleffs wordt vanaf volgend jaar uitsluitend op Cïtroënchassis gebouwd. Daarmee stapt de Zuid-Duitse firma voor deze types af van Fiat Ducato.

Dethleffs

Voordeel is dat de motoren van Citroën voldoen aan de strenge Euro-6-normen, waardoor de camper voorlopig 'milieuvignetproof' is en zonder problemen milieuzones in Duitsland en Frankrijk mag inrijden. Ook wanneer de eisen nog verder worden aangescherpt.

Uiterlijk aangepakt

Met de overstap naar het andere chassis is ook het uiterlijk van de Advantage aangepakt. Dat uit zich vooral in een andere striping, een moderne automotive bumper en het Citroënlogo op de 16-inch-velgen. Binnen heeft Dethleffs onder meer gekozen voor een nieuwe Wohnwelt, ofwel bekleding.

De Advantage is er als halfintegraal en als integraal, in drie indelingen en twee verschillende lengtes: twee voor liefhebbers van éénpersoonsbedden en een indeling met een Queensbed. Afhankelijk van het gekozen model is het laadvermogen volgens Dethleffs minimaal 499 tot 704 kilogram. De prijzen zijn vanaf 74.490 euro.