Bürstner slankt af

Bürstner slankt af in 2018. Vanaf volgend jaar bouwt het bedrijf behalve enkele buscampers nog twee series: Ixeo en Lyseo. Daarmee verdwijnen bekende namen als Brevio, Nexxo en Viseo. De grotere integraal Elegance blijft wel in het programma.

Bürstner Lyseo Time I 3

Bürstner wil zo een overzichtelijker collectie aanbieden. Lyseo staat dan voor campers in het middensegment en Ixeo voor de top. Beide series worden gevormd door alkoven, integralen en halfintegralen. Ook handig om te weten: T betekent teilintegriert ofwel halfintegraal, I integraal, A alkoof en D staat voor een dubbele bodem. Opvallende nieuwkomer in deze collectie is de Ixeo I 744, met twee tweepersoonshefbedden. Een voorin en een achterin, waaronder zich een ruime lounge bevindt.

Bürstner Ixeo TL 2

Voor de inrichting van de campers heeft Bürstner de Nederlandse meubelgigant Rivièra Maison in de arm genomen om ze meer een thuisgevoel te geven. Bürstner vindt dat je camper een equivalent van thuis mag zijn, zij het op minder vierkante meters, en hamert op het Wohnfühlen. Maison werkt veel met natuurlijke materialen en tinten.

Moodboard inrichting Rivièra Maison

Op het buscamperfront is de keuze voor dieselverwarming van Truma voor de Citycar 601 interessant. Dit biedt perspectieven voor de wintersporter die graag met een bus onderweg is. Grote gasflessen zijn dan niet meer nodig. Het hefbed achterin is praktisch als je bijvoorbeeld fietsen wilt meenemen. Die passen er gemakkelijk onder.