‘Gesprekken met Ford verlopen constructief’

De gesprekken die de NKC met Ford heeft over de problemen met de 2.2 TDCi-motor verlopen in een constructieve sfeer. Ford werkt nog aan een concreet eindvoorstel. Dat is de balans die NKC-directeur Stan Stolwerk opmaakt na twee gesprekken met Ford. “We zijn blij met de positieve benadering van Ford”, zegt hij.

Inzet van de NKC is dat Ford met voorstellen komt die ruimhartiger recht doen aan gedupeerden, die een forse schade hebben geleden. Bij de regeling die nu wordt gehanteerd, gelden zodanig stringente voorwaarden, dat van coulance zelden of nooit sprake is. “In veel gevallen is het volstrekt helder dat de eigenaar niets te verwijten valt. Dan moet Ford zijn verantwoordelijkheid nemen”, stelt Stolwerk.

Minstens zo belangrijk is het volgens hem dat Ford met maatregelen komt om te voorkomen dat de lijst met gedupeerden nog verder groeit. Stolwerk: “Alleen op die manier kan Ford het vertrouwen in het merk herstellen. Dat is belangrijk voor camperaars die zonder samengeknepen billen met hun camper op basis van Ford op reis willen, maar ook voor bezitters van zo’n camper die ‘m graag willen verkopen of inruilen. En vergeet de dealers niet: ook zij hebben er last van dat kopers hun bedenkingen hebben bij Ford. In dat verband is het goed om te weten dat ook de KCI en de BOVAG met Ford in gesprek zijn.”

Wat de aard van de maatregelen is waar Ford mee gaat komen, is nog onderwerp van gesprek. “We hebben er vertrouwen in dat Ford de klanten serieus neemt en ik kijk uit naar de uitgewerkte voorstellen als we begin februari weer met Ford aan tafel zitten”, zegt Stolwerk. “Ook is duidelijk dat Ford vasthoudt aan het streven om nog voor de start van het camperseizoen met een oplossing te komen.”

In het Dossier Ford 2.2 TDC-motor is alle voor dit onderwerp relevante informatie samengebracht: nieuwsberichten, een reconstructie en veelgestelde vragen.