Camperplaats Leek verdwijnt

De proef met een gratis camperplaats in het centrum van Leek wordt stopgezet en er komt daar ook geen betaalde camperplaats. Dat is onlangs duidelijk geworden op een commissievergadering van de gemeenteraad van Leek, waar de plannen alleen op steun van het CDA konden rekenen.

Sinds mei van dit jaar liep er een proef met een gratis camperplaats: twee parkeervakken met een bordje, in het centrum van Leek. En lokale recreatieondernemer was daar niet blij mee en meldde dit aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM), die vervolgens de gemeente op de vingers tikte. “We moesten de camperplaats sluiten, of er een betaalde locatie van maken”, vertelt beleidsmedewerker Theo Vlaming van de gemeente Leek.

Plan van tafel

De gemeente besloot tot het laatste, maar verslikte zich in het systeem om het overnachtingstarief te gaan innen. Idee was dat camperaars tijdens de openingsuren bij het gemeentehuis een kaartje zouden moeten kopen. Het tarief moest 15 euro bedragen, zo had de gemeente berekend. Op de commissievergadering bleek dat vrijwel niemand erin geloofde dat er ooit een camperaar van deze mogelijkheid gebruik zou maken. Formeel moet het college nog besluiten dat het plan van tafel is, de verwachting is dat dit in januari gebeurt.

Vlaming wijst erop dat de ondernemer die geprotesteerd had tegen de camperplaats nu wel plannen heeft om camperplaatsen aan te leggen buiten de poort van zijn camping. Dat is weliswaar niet in het centrum, maar met tweeënhalve kilometer wel op loopafstand. “Dat is goed te doen.”