Wereldrecord camperkonvooi rijden gevestigd

In het Duitse Walldürn is het wereldrecord voor het langste camperkonvooi gevestigd. Er reden maar liefst 691 campers in het konvooi mee. Dit bijzondere record werd ook notarieel vastgelegd. Helaas werd het ultieme doel, een vermelding in het Guinness Book of Records, niet gehaald, omdat er te grote gaten in het konvooi vielen. En dat was volgens de reglementen van Guinness niet toegestaan.

Camperkonvooi

Volgens de Duitse site Promobil.de mislukte de Guinness-recordpoging omdat er bij de start reclamefolders aan de deelnemers werden uitgedeeld en deze actie voor de nodige vertraging zorgde. Gelukkig konden de organisatoren door het behalen van het wereldrecord toch spreken van een mooi succes. Het oude wereldrecord werd in 2003 in Italië gevestigd en stond op 672 campers in een camperkonvooi.

Ook de NKC was met een grote delegatie bij dit evenement aanwezig. Een van de leden van het NKC-organisatiecomité Wim de Wolf vertelt: “Dankzij de deelname van de NKC kon de recordpoging voor het Guinness Book of Records doorgang vinden. Maar liefst 75 van de 691 deelnemende campers waren van NKC’ers.” De organisatie van de recordpoging was volgens De Wolf ook vol lof over de NKC. “We waren duidelijk herkenbaar en reden zeer gedisciplineerd.”

De deelnemers aan de recordpoging vierden na afloop nog een klein feestje. “Het was een geweldig weekend”, vervolgt De Wolf. “De deelnemers hebben het ondanks het slechte weer enorm naar de zin gehad.”