Soap camperplaatsen Gennep duurt voort

Wederom is de gemeenteraad van Gennep er niet in geslaagd om een besluit te nemen over de toekomst van de gratis camperplaatsen in Gennep, Milsbeek en Ottersum.

Cp Gennep

De locaties staan ter discussie, omdat een campinghouder samen met de Recron bezwaar heeft gemaakt tegen de gratis plekken. Ze zouden zorgen voor oneerlijke concurrentie, omdat campinggasten wel moeten betalen voor een overnachting.

De camping en de Recron haalden hun gelijk bij de bezwarencommissie, maar de wethouder legde dit advies naast zich neer. Op zijn beurt werd hij echter teruggefloten door de gemeenteraad, die vervolgens aan het steggelen is geslagen over wat er met de camperplaatsen moet gebeuren. Diverse moties haalden het niet, waaronder een voorstel om een overnachtingstarief in te stellen voor de camperplaatsen. In september staakten de stemmen en toen deze motie de laatste raadsvergadering weer in stemming werd gebracht, werd hij afgewezen.

Het college moet nu weer met een nieuw voorstel komen en heeft besloten de kwestie eerst maar weer eens voor te leggen aan de betreffende raadscommissie. “Voorlopig blijven de camperplaatsen dus nog wel een tijdje gratis”, meldt de gemeentewoordvoerder droogjes.

Congres

Gennep is lang de enige gemeente niet die worstelt met het fenomeen camperplaatsen. Om die reden houdt de NKC een congres over de opmars van het camperen, voor partijen die hierbij zijn betrokken. Hoe kunnen recreatieondernemers, gemeenten en andere betrokkenen op deze trend inspelen? Wat heeft de camperaar te bieden?

Het congres vindt plaats in de Evenementenhal te Hardenberg, op donderdag 10 november, van 10.00 tot 13.00 uur.

Meer informatie en aanmelden