NKC-leden ontmoeten elkaar tussen tanks en straaljagers

Ruim 1.200 NKC-leden kwamen vandaag samen op de landelijke ledendag. De setting van dit jaarlijkse treffen was het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

Tussen de tanklopen en straaljageruitlaten ontmoetten leden elkaar en medewerkers van het NKC-kantoor.

Her en der klonken hartelijke kreten van herkenning: deelnemers aan NKC Groepsreizen die elkaar na jaren weer zagen.

IMG 20161008 141150

Naast de ontmoeting stond ook een aantal workshops over campergerelateerde thema's op het programma, zoals over de app Campercontact.

Directeur Stan Stolwerk legde de camperaars een aantal stellingen voor, bijvoorbeeld "In verband met de duurzaamheid schaffen we alle print af." Vervolgens gaven groene en rode blaadjes de stemming in de zaal weer.

In het complex op het oude militaire vliegveld, waar vroeger vliegtuigen het luchtruim inschoten, stak menig bezoeker in het auditorium het hoofd boven het maaiveld uit door nieuwe idee├źn te opperen. Bijvoorbeeld door een standaard voor camperplaatsen te ontwikkelen waar gemeenten mee uit de voeten kunnen.

Bezoekers namen plaats voor een groene wand, waar een fotograaf hun beeltenis verwerkte in virtuele achtergrond. Zo konden doorgaans vredelievende camperaars eens plaats nemen in een woeste tank.