NKC start onderzoek naar Ford-motor

In opdracht van de NKC is vandaag een onderzoek gestart naar een kapotte Ford-motor, om meer te weten te komen over de aard van de problemen met de 2.2 TDCi van Ford.

De NKC heeft hiertoe een in de soep gelopen exemplaar aangeschaft, die onder toeziend oog van onafhankelijk expertisebureau CED Mobility wordt gedemonteerd en onderzocht, bij Carrec Technocenter te Soesterberg.

Motor op hol

Na publicaties in het magazine Kampeerauto en op de website van de NKC zijn er bij de NKC 49 meldingen binnengekomen van motoren die het bij relatief lage kilometerstanden hebben begeven. De eerste resultaten van het onderzoek dat vandaag is gestart, laten het bekende beeld zien: een van de zuigers is gescheurd, waardoor de motorolie is opgezogen en de motor op hol is geslagen.

Eerder had de NKC Ford gevraagd deel te nemen aan het onderzoek, maar daar is Ford niet op ingegaan. “Ford toont tot op heden geen enkel begrip voor de materiele en immateriele schade van de consument en wil ook geen helderheid verschaffen over de echte oorzaak van de problemen”, zegt NKC-directeur Stan Stolwerk. “Met als gevolg dat mensen met een camper op basis van Ford met een 2.2 TDCi geen vertrouwen meer hebben in hun camper. We hopen dat dit onderzoek bijdraagt aan de expertise van de NKC, in het belang van advisering naar de camperaar. Uiteindelijk gaat het om onbezorgd camperplezier.”