Nieuw model Clever Vans van Pössl

Clever Vans is het budgetmerk van Pössl. Het nieuwste model, de Flex 636 van 6,36 meter lang, doet zijn naam eer aan, want er zijn maar liefst vijf verschillende indelingen te koop van de Flex.

Het basismodel is de 636 zonder letter erachter. Voor als je met zijn tweetjes bent. Hij heeft twee enkele bedden in de lengterichting, van 2,08 meter lang. De stahoogte binnen is 2,10 meter. De 636 B heeft een tweepersoonsbed. Het bed is breed: slapen met drie is ook geen probleem. Dan is er ook nog een variant met tweepersoons stapelbedden, de 636 C en een met eenpersoons stapelbedden, de D. Ten slotte kun je ook kiezen voor de uitvoering met twee enkele bedden, met daarboven een elektrisch tweepersoons hefbed. Met het bed omhoog kunnen de fietsen zonder probleem nog achterin bij deze 636 E.

Voorin zijn alle uitvoeringen gelijk, met twee draaibare cabinestoelen en een dinettebank rond een tafeltje. Optioneel is kan gekozen worden voor twee stoelen in plaats van de bank, compleet met Isofix kinderzithouder. Ook een vijfde stoel met gordel is mogelijk. Deze komt dan aan de kant van de schuifdeur voor het keukentje te staan. Tegenover het keukenblok met smalle hooggeplaatste koelkast met een inhoud van 90 liter is de sanitaire ruimte, compleet met douche.

De Flex 636 is er als Jumper Maxi en als Ducato Maxi, met verschillende motoren. De Jumper heeft een distributieketting, waar de Ducato een distributieriem heeft. Ze hebben beide een zesversnellingsbak. Het maximaal toelaatbaar gewicht is 3.500 kilogram. Het laadvermogen van alle modellen is 440 kilo, behalve bij de Jumper met de 3-litermotor. Die heeft een laadvermogen van 400 kilogram en is de enige die een rijklaargewicht heeft van 3.100 kilogram tegenover 3.060 kilogram bij de andere uitvoerigen. De buscamper is 2,94 meter hoog en 2,05 meter breed. Hij is er vanaf € 51.000.