De Thor Ace camper nu in Nederland

De Thor Ace-camper is sinds kort in Nederland en hij is zowel te huur als te koop. Familiebedrijf Oortgiese Camperverhuur uit het Gelderse Baak haalde deze bijzondere Amerikaan naar Nederland en werd meteen importeur.

Aan de buitenkant is niet te zien dat het een Amerikaan betreft. Hij is vooral groot en vierkant. Maar ook strak. Geen chromen accenten, grote grill of dikke uitlaatpijp op het dak. Bijna de volledige zijkant kan naar buiten schuiven, wat binnen voor veel ruimte zorgt. Maar ook een slide-out is inmiddels niet echt Amerikaans meer.

Voor dat typisch Amerikaanse moet je instappen of de motor starten. Het interieur, met veel leer en hout, laat duidelijk zien waar deze grote jongen vandaan komt. Bij het starten is de 6,8 liter V10 op benzine te horen. De V10 is uiteraard gekoppeld aan een automaat. Spiegels en daarin ingebouwde camera’s, waarvan er ook een paar aan de achterkant zitten, zorgen ervoor dat elk stukje van de camper zichtbaar is voor de bestuurder. Dat maakt het rijden veilig en Amerikaans comfortabel. De Thor Ace is negen meter lang en er is een C rijbewijs nodig om hem te mogen besturen. Hij heeft voor maximaal zes personen zit- en slaapplaatsen. Wat comfort en luxe betreft is deze Super Premium Plus integraal de top.

Nieuwsgierig geworden? Kom kijken in Zandvoort op de NKC Camper Experience, want daar is deze Amerikaan te zien.