Petitie voor eerlijke tol

De Franse kampeerorganisatie FFCC is een petitie gestart om de tolprijzen op Franse snelwegen schappelijk te houden voor campers en caravans.

Tol FrankrijkTolpoortje Frankrijk

De organisatie vraagt nu zusterverenigingen hun leden op te roepen de petitie ook te ondertekenen. De tol in Frankrijk is gebaseerd op hoogte van een voertuig en niet op het gewicht. Daar worden vooral campers en caravans de dupe van. Waar bijvoorbeeld een Toyota Land Cruiser van 3.350 kilogram in klasse 1 valt, betaalt een camper van hetzelfde gewicht het hogere tarief van klasse 2.

Elektronische tolkaart

Een toltarief gebaseerd op gewicht zou volgens de FFCC veel eerlijker zijn, maar is momenteel technisch nog niet mogelijk. De kampeerorganisatie is van mening dat er onrechtmatig winst gemaakt wordt door deze manier van tol heffen en is een lobby gestart. De Franse regering heeft eerder al toegezegd aan de FFCC een elektronische tolkaart klasse 1 speciaal voor campers en caravans te introduceren. Vooralsnog is daar geen gevolg aan gegeven, en wordt het plan op de lange baan geschoven, volgens de de FFCC vanwege de aanstaande presidentiƫle verkiezingen. Om het onderwerp toch op de Franse agenda te houden, is de kampeerkoepel de petitie gestart..

Voor meer informatie bezoek de website of teken meteen de petitie.