Hyundai i800 van Wellhouse

De Engelse camperbouwer Wellhouse verkoopt z’n kleine buscampers sinds begin dit jaar ook in Duitsland. Meerdere merken dienen als basis: de kleine Transit, de Mercedes Vito en in het verleden ook een Toyota. Terug van weggeweest is de Hyundai i800, die nu weer in de showroom staat.

I800 Wellhouse 2016

Basis is de personenauto-uitvoering van deze i800. Daar ligt een nieuwe turbodiesel in, met een inhoud van 2,5 liter en die voldoet aan de euro-6-norm. De wagen is nog geen twee meter hoog en past daarmee in elke garage. De compacte buscamper heeft vijf zitplaatsen, achterwielaandrijving en optioneel is een automaat leverbaar. De inrichting is compleet, met een Smev-fornuis, warmwatervoorziening, verwarming, een zonnepaneel, een koelkastje van 42 liter, een buitendouche, watertanks en een draagbaar toilet.

Naar keuze kan de Hyundai voorzien worden van een hefdak of een hi-top en hij is leverbaar met maximaal vier slaapplaatsen. Vanwege het tienjarig bestaan van Wellhouse komen er ook een paar jubileumuitvoeringen beschikbaar. In Engeland is de vanafprijs zo’n 55.000 euro. Wat hij op het vasteland gaat kosten, is nog niet bekend.