NKC richt blik op België

De NKC gaat zich vanaf volgend jaar ook richten op camperaars in België. “We denken dat daar behoefte aan is”, zegt manager marketing en communicatie Sven Schutte van de NKC.

De Belgische camperaar kan zich via een aantal Belgische tijdschriften op de hoogte houden van ontwikkelingen op campergebied en het is ook mogelijk om een op de camperaar toegespitste verzekering af te sluiten. Lokaal zijn er initiatieven om camperplaatsen te ontwikkelen. “Maar er bestaat niet één organisatie die zich net als de NKC met al deze zaken tegelijk bezighoudt”, zegt Schutte. “En de behoefte is er waarschijnlijk wel, want zonder dat we ooit actief leden hebben geworven, hebben al een kleine zevenhonderd Belgen zich de afgelopen periode spontaan als lid bij de NKC gemeld.”

Ontwikkeling camperplaatsen

De NKC gaat zich inzetten voor de ontwikkeling van camperplaatsen bij de zuiderburen. Vanaf volgend jaar is het voor Belgen bovendien mogelijk om via de NKC een camperverzekering af te sluiten. De NKC zoekt hiervoor samenwerking met een partner in België, die een verzekering op maat kan bieden voor de Belgische markt. Verder komt er een Vlaamse editie van de Campergids die de NKC jaarlijks uitgeeft om mensen te interesseren voor het camperen en het lidmaatschap van de NKC. Schutte verwacht dat de NKC eind volgend jaar ongeveer vierduizend Belgische leden heeft, zo’n 10 procent van het huidige ledental.