Minicamperclub wil camperplaats in Rijssen

Vermoedelijk Europa’s kleinste camperclub de Kuekelkoare wil graag dat er een camperplaats komt in Rijssen. “We hebben diverse locaties op het oog”, zegt lid Ben Plomp van de camperclub, die 34 leden telt, maar geen bestuur of statuten kent.

Rijssen Camperplaats

Een van de locaties die Plomp op het oog heeft is nabij de zogeheten Hobbyboerderie, op een halve kilometer van het centrum van Rijssen. “Hier zijn acht verenigingen in gevestigd en de stichting die het gebouw exploiteert, kan wel wat extra inkomsten gebruiken. We denken aan een plek voor vijf à zes campers, met voorzieningen”, schetst Plomp, die overigens ook lid is van de NKC.

In 2009 richtte hij zich namens de camperclub ook met een dergelijk verzoek tot de gemeente, maar zonder resultaat. “Maar nu zit er geen campingeigenaar meer in de gemeenteraad. Bovendien: het college heeft onlangs uitgesproken dat het toerisme in de gemeente Rijssen-Holten op een hoger peil moet komen. Een camperplaats past prima in dit plan.”

De gemeentelijke ambitie rond toerisme is volgens Plomp overigens volkomen terecht. “De omgeving hier is prachtig en de geplande camperplaats ligt vlak bij een groot wandelgebied.” Hij heeft het verzoek neergelegd bij het college van B&W van de gemeente Rijssen-Holten en is in afwachting van een antwoord.

Overigens is er wel een camperplaats in de gemeenten Rijssen-Holten, voor de poort van SVR-camping De Grimberghoeve, maar die ligt op enige afstand van de dorpskernen. De sitecode hiervan is 27197.