Hymer Van S met de S van Sprinter

Een tijdje geleden heeft Hymer aangekondigd de samenwerking met Mercedes te gaan uitbreiden. De eerste tekenen daarvan waren het op het toneel verschijnen van de ML-T en de ML-I.

Van S 500

Afgelopen zomer toonde Hymer de nieuwe Van-serie aan de pers en tijdens de CMT werden de Mercedesversies van de Van aan het publiek gepresenteerd.

Twee versies

Net als bij de Ducatoversies van de Van, waarmee de S het grootste gedeelte van de opbouw deelt, zijn er twee lengtes. Er is keuze tussen de korte Van S 500, met 5,65 meter lengte gelijk de kortste camper op basis van een Mercedes ooit gemaakt en de Van S 520 van 6,36 meter. In de Van S 500 is het bed achterin dwars geplaatst, boven op de garage en achter in de Van S 520 zitten twee langsbedden. Onder de bedden is kastruimte. De langsbedden in de S 520 zijn respectievelijk 1,88 en 2,00 meter.

De garage is in beide modellen bereikbaar door grote deuren links en rechts. Optioneel is een soort skiluik in de achterwand mogelijk. Lange bagage kan via dat luik doorgeschoven worden tot in het interieur. Een optie die voor het eerst in de huidige B-Klasse mogelijk was.

Beide modellen hebben de zijwind-assist van Mercedes, voor een automaat moet bijbetaald worden. Eveneens optioneel is een veiligheidspakket met onder andere regen- en lichtsensoren. De comfortabele Van S is er standaard met 129 pk, maar 163 of 190 pk is ook mogelijk. De korte wielbasis maakt beide modellen erg wendbaar. De draaicirkel is net iets meer dan 12 meter.