Carthago presenteert twee nieuwe integralen

Carthago presenteert twee nieuwe integraalmodellen. Van de Chic C-Line is er een nieuwe 4.9 in Edition-uitvoering. Hij combineert een rijke uitrusting met een exclusief uiterlijk. Opvallend is vooral de afwijkende grill.

Carthago C Line 49 Edition

De Edition heeft enkele bedden en een zogenaamd raumbad. Hij is 7,45 meter lang en heeft een maximaal toelaatbaar gewicht van 4.500 kilogram. Een rijbewijs C of C1 is dus nodig. De wagen staat op een AL-KO-chassis en heeft niveauregeling op de achteras. De rijke uitrusting omvat onder andere een vijf meter lange luifel en een volautomatische satellietinstallatie met een televisie van 19 inch. De Chic C-Line is er vanaf 98.882 euro.

Tweede nieuwkomer is de integraal C-Tourer I 144 LE. Deze is een halve meter korter dan de andere Tourer-modellen, maar heeft toch twee enkele bedden achterin. Door een slimmigheidje van Carthago gaat dat niet ten koste van de ruimte. Het bed aan de bestuurderskant laat zich namelijk in- en uitschuiven. Schuif je het bed in zijn volle lengte van twee meter uit, dan schuift de wand van de douchecabine aan het voeteneinde mee naar binnen. Is het bed ingeschoven, dan ontstaat er weer een ruime douchecabine. Mede dankzij het inschuifbare bed blijft, is de wagen niet langer dan zeven meter.

De zithoek biedt plaats aan vijf personen. Het interieur van het op de CMT in Stuttgart getoonde model is uitgevoerd in hoogglans crème met chroomaccenten. Of dit interieur ook zo in productie gaat, laat Carthago afhangen van de reacties van het publiek. De C-Tourer is er vanaf 86.102 euro.