December: kerstmarkttijd

December, tijd voor de vele kerstmarkten in binnen- en buitenland. Deze markten zijn natuurlijk ook met de camper makkelijk te bezoeken. Voor wie nog op zoek is naar een kerstuitstapje, hieronder een selectie van de bekendste en leukste kerstmarkten.

Keulse HavenKerstmarkt Keulen

De grootste kerstmarkt van Nederland is te vinden In Dordrecht. De markt is te bezoeken op 16, 17 en 18 december. Amsterdam heeft in december meerdere kerstmarkten waar je goed terecht kan voor een glas glühwein of een kerstbal. Ook het centrum van Den Haag is met de Royal Christmas Fair helemaal in kerstsfeer. De markt op het Lange Voorhout is te bezoeken van 15 tot en met 23 december. Ook het Zeeuwse Middelburg is van 16 tot en met 18 december in winterse sferen.

Magisch Cultuur Festival

Een van Nederlands bekendste kerstmarkten is die van Valkenburg. De gangen van de mergelgrotten staan vol gezellige kraampjes en ook in de rest van het centrum kun je niet om de kerstsfeer heen. Ook Maastricht is in de ban van het kerstfeest. Op het Vrijthof is de sfeervolle kerstmarkt tot en met 1 januari te bezoeken, maar het is ook mogelijk het Magisch Cultuur Festival te bezoeken of de Lichtroute te volgen.

België en Duitsland

België en Duitsland hebben een grote traditie wat betreft kerstmarkten. In België worden de bekendste kerstmarkten in Antwerpen en Brussel gehouden. Maar ook Gent en Brugge zijn het waard om in de koude decembermaand een bezoekje te brengen.

In het magazine Kampeerauto 9-2016 staat een artikel over de maar liefst negen kerstmarkten in Keulen. Andere populaire Duitse kerstmarkten zijn te vinden in Düsseldorf, Oberhausen, Koblenz en Münster. Op Campercontact.com staan de camperplaatsen in de buurt van de belangrijkste kerstmarkten in België en Duitsland.

Meer informatie over bijna alle kerstmarkten in binnen- en buitenland staat op kerstmarkten.nl. Hieronder staan de camperplaatsen bij de genoemde Nederlandse steden: