Opmerkelijk camperverkeersbord in Westerveld

De gemeente Westerveld heeft een creatieve manier gevonden om camperaars te laten weten dat overnachten op parkeerplaatsen niet is toegestaan. Om zoveel mogelijk camperaars te bereiken werd speciaal een verkeersbord ontworpen.

Bord Westerveld

Met dit bord wil Westerveld laten zien dat campers zeker welkom zijn in de gemeente, maar dat overnachten toch echt op een camping moet. Toezichthouders van de gemeente informeerden camperaars al langer over de verschillende overnachtingsmogelijkheden op recreatieterreinen in en rond de gemeente. Er werden flyers uitgedeeld over het gemeentelijk beleid.

De gemeente heeft deze borden op vijf strategische plekken geplaatst. Wethouder Smidt van Recreatie & Toerisme onthulde gisterochtend een van deze borden op het parkeerterrein bij de Dieversluis. Op de site van de gemeente Westerveld vertelt Wethouder Smidt: “De Dieversluis is een van de plaatsen waar overdag vaak campers geparkeerd staan omdat het dicht bij een doorgaande weg is, het een prima uitvalsbasis is voor een fiets- of wandeltocht naar de twee Nationale Parken en rond de sluis wordt men gastvrij ontvangen in de horeca en winkels. Maar de parkeerplaats is geen overnachtingsplek.” Of buitenlanders dit bord gaan begrijpen is nog de vraag.

In oktober vindt een evaluatie plaats over of het verkeersbord effectief is.

Overnachtingsmogelijkheden in de buurt van de gemeente Westerveld zijn te vinden op Campercontact.com.