Zeeuwse Roompotcampings weren campers op terreinen

Campers zijn voortaan alleen maar nog welkom op camperplaatsen bij de Zeeuwse campings van de Roompot en niet meer op de campings zelf. “De Zeeuwse klei kan de zware campers niet aan”, zegt woordvoerder Anita Breel van Roompot Vakanties.
Roompot
Roompot

Zij reageert daarmee op klachten van NKC’ers, die dachten voor het voordelige ACSI-tarief te kunnen overnachten op de camping Roompot Beach Resort in Kamperland. Dit lage tarief geldt namelijk alleen op de camping: camperaars worden verwezen naar de camperplaats, waar de korting niet geldt. Verwarrend, omdat de Roompot wel wordt vermeld in de gids CampingCard en Camperplaatsen van ACSI.

In overleg zijn er wel uitzonderingen mogelijk, bijvoorbeeld als de camperplaats vol is, stelt Breel. “Maar dan maakt het wel verschil of het om een VW-busje gaat of om een heel zwaar exemplaar. En het kan zijn dat we dan een verharde plek toewijzen, bijvoorbeeld nabij een toiletgebouw.” Om verwarring aan de receptie te voorkomen, worden de Zeeuwse campings van Roompot niet meer opgenomen in de nieuwste editie van de gecombineerde ACSI-gids, maar nog wel in de gewone gids van ACSI.

Per saldo betekent de maatregel dat camperaars in tegenstelling tot andere kampeerders niet meer kunnen profiteren van het lage ACSI-tarief. De suggestie om dit tarief daarom ook van toepassing te verklaren voor de camperplaatsen, wijst Breel van de hand. De korting is bedoeld om recreanten buiten het seizoen te verleiden en in het geval van de camperaar is dat nergens voor nodig. “We hebben veel reserveringen, juist buiten het seizoen. De camperplaats staat ook dan regelmatig vol.”