Ford Nederland erkent motorproblemen

Ford Nederland erkent dat er een probleem is de motoren van het type 2.2 TDCi, die in de jaren 2004 tot 2011 in campers op basis van een Ford Transit zijn ingebouwd. Dat komt naar voren in een artikel in de nieuwste editie van het magazine Kampeerauto 8.

Ford Coulance

Uit ervaringen van eigenaren van een dergelijke camper is gebleken dat de motor bij relatief lage kilometerstanden in de soep kan lopen. Volgens Ford Nederland kan dit echter alleen gebeuren als er vervuilde brandstof wordt getankt en als het brandstoffilter niet tijdig is vervangen. Ford belooft coulant om te gaan met schades, op voorwaarde dat het onderhoud volgens het boekje is uitgevoerd. Maar dergelijke gevallen van coulance hebben zich nog niet voorgedaan. Gedupeerden voelen zich in de kou staan. In Kampeerauto is onder meer te lezen wat eigenaren van een dergelijke camper kunnen doen om problemen te voorkomen.

Verder in deze editie van Kampeerauto, die vanwege de Kampeer en Caravan Jaarbeurs iets eerder dan normaal verschijnt, een voorproefje op deze beurs, met onder meer een overzicht van de campers die meedingen naar de titel Kampeerauto van het jaar 2016. Wie inspiratie zoekt voor reizen, komt ook in dit nummer weer ruim aan zijn trekken, met onder meer acht pagina’s met tips voor een reis door de Verenigde Staten, een verhaal over een industriële toer door het Ruhrgebied en een verkenning van de natuur in eigen land.