Rondje kerstmarkten

Voor veel mensen is het dé manier om in de kerstsfeer te komen: een bezoekje aan een kerstmarkt. Eind november starten traditiegetrouw de meeste kerstmarkten in binnen- en buitenland. Natuurlijk zijn deze markten ook met de camper makkelijk te bezoeken.
073 Braunschweig
073 Braunschweig


Een van Nederlands bekendste kerstmarkten is die van Valkenburg. De gangen van de mergelgrotten staan vol gezellige kraampjes en ook in de rest van het centrum kun je niet om de kerstsfeer heen. Ook Maastricht is vanaf morgen volledig in de ban van het kerstfeest. Op het Vrijthof is de sfeervolle kerstmarkt tot 29 december te bezoeken, maar het is ook mogelijk het Magisch Cultuur Festival te bezoeken of de Lichtroute te volgen.

Een andere bekende kerstmarkt is de Country & Christmas Fair die plaatsvindt bij Kasteel de Haar nabij Utrecht. Het landgoed is omgetoverd tot een magisch geheel. Deze markt is nog tot en met zondag te bezoeken.

In Dordrecht is van 11 tot en met 13 december de grootste kerstmarkt van het land te vinden met maar liefst tweehonderd kramen. Amsterdam heeft in december meerdere kerstmarkten waar je prima terecht kan voor een glas glühwein en een kerstbal.

België en Duitsland
België en Duitsland hebben een grote traditie wat betreft kerstmarkten. In België worden de bekendste kerstmarkten in Antwerpen en Brussel gehouden. Maar ook Hasselt is de moeite van een bezoek waard. Lees meer hierover, maar ook over de culinaire traditie van deze stad in Kampeerauto 9-2015.

Lees in hetzelfde magazine over wat minder bekende Duitse kerstmarkten, zoals die van Kleve of Hameln. Wie liever naar een meer bekende, populaire Duitse kerstmarkten gaat, kan het  best naar Düsseldorf, Oberhausen, Keulen of Münster rijden. Op Campercontact.com staan de camperplaatsen in de buurt van de belangrijkste kerstmarkten in België en Duitsland.

Meer informatie over bijna alle kerstmarkten in binnen- en buitenland staat op kerstmarkten.nl. Hieronder staan de camperplaatsen bij de genoemde Nederlandse steden: