Kort geding vertraagt opening camperpark

De rechtbank Limburg doet uiterlijk komende dinsdag uitspraak in een kort geding dat omwonenden van een nieuw camperpark in Maastricht hadden aangespannen tegen deze voorziening. De opening zou afgelopen vrijdag plaatsvinden en is vanwege het kort geding niet doorgegaan. Initiatiefnemer Hans Stelwagen hoopt de nieuwe locatie woensdag te kunnen openen. “Ik heb goede hoop dat de rechter niet tegemoetkomt aan de bewaren van de eisers”, zegt hij. “De rechter stelde kritische vragen, waar ze nauwelijks antwoord op hadden.”
20150521 133633
20150521 133633

Het nieuwe camperpark is gelegen aan de Maas, op 2,3 kilometer van de markt en biedt ruimte aan honderd campers. Omwonenden in een buurtschap vrezen overlast en hadden daarom bezwaar gemaakt tegen de vergunning van de gemeente. In een kort geding hebben ze nu geëist dat het camperpark niet geopend wordt zolang de bezwaarprocedure nog loopt. Volgens Stelwagen zijn de eisers bang dat groepen Oost-Europeanen zich op het park zullen vestigen en hij heeft ze niet kunnen overtuigen. “Ze willen het gewoon niet. Not in my backyard.”

Als de rechter de eis afwijst, kan het camperpark de volgende dag gelijk open. “Maar dat gebeurt dan wel in stilte. De feestelijke opening vindt dan later plaats.”