Bürstner plaatst hefbed in de lengte

Bürstner komt het komende camperseizoen met een opmerkelijk nieuwtje: de Ixeo wordt uitgerust met een hefbed in de lengte. Ooit had dit model de grote verrassing van een hefbed boven de zithoek, wat nog nooit was vertoond. Nu meerdere merken deze variant bieden, komt Bürstner met deze volgende stap. Het bed meet 138 bij 200 centimeter.
Ixeo 2016 Hefbed 630X344
Ixeo 2016 Hefbed 630X344


De voordelen zijn dat je, wat de lengte van het bed betreft, niet meer afhankelijk bent van de breedte van de camper en dat de deur ook bij een omlaag gelaten hefbed normaal toegankelijk blijft. Daar komt bij dat het bed een stuk lager kan, omdat de bovenkastjes aan het plafond blijven hangen en niet mee zakken, zoals vaak bij een hefbed in de breedte het geval is. Het bed zakt nu tot een hoogte van 65 centimeter, zodat een ladder niet nodig is. Er zijn vijf verschillende uitvoeringen van de nieuwe Ixeo gepland. De wagen is leverbaar vanaf € 58.530,-.  

Ook nieuw is dat Bürstner dit seizoen met een buscamper komt: de City Car, leverbaar vanaf oktober. Aanvankelijk in een uitvoering, maar op de CMT-beurs in Stuttgart begin 2016 worden de volgende twee uitvoeringen aan het publiek getoond. De eerste City Car, van 5,99 meter lang, heeft een tweepersoonsbed dwars achterin. Verwachting is dat hij leverbaar is vanaf € 42.000,-.