Afstandsbediening voor de camper

Truma introduceert het iNet-systeem, waarmee je een smartphone of tablet kunt gebruiken als afstandsbediening om van alles in de camper te regelen. Dus bijvoorbeeld als je nog op het strand ligt, zorgen dat je in een lekker koele camper thuis kan komen. Of vlak voor de laatste afdaling van de skipiste zorgen dat de camper juist lekker warm wordt. Gemak dient de mens.
Truma Inet System
Truma Inet System


Wat je ervoor nodig hebt, is iNet-ready apparatuur, de CP Plus en de iNet-box. Daarmee kun je niet alleen airco en verwarming bedienen, maar in de toekomst kun je ook op je mobieltje zien hoeveel gas nog in de gasfles zit, of hoeveel water in je watertank. In samenspraak met gebruikers wordt bekeken waar behoefte aan is en er komen dus steeds meer apparaten die hiermee kunnen worden aangestuurd.

Het systeem werkt met bluetooth en als de afstand daarvoor te groot is via sms. Het systeem kan ook een bevestiging sturen. Ook is het gemakkelijk om te kunnen zien of je niet vergeten bent de verwarming uit te zetten bij het weggaan. Of het systeem stuurt een waarschuwing het te koud dreigt te worden in de camper. Overschakelen tussen energiebronnen, zoals gas, stroom en diesel is ook mogelijk. Het systeem met een simkaart met eigen telefoonnummer.

Het nieuwe systeem is voor het eerst te zien op de Caravan Salon in Düsseldorf, die in augustus plaatsvindt en vervolgens op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

Truma Cp Plus