Frankrijk verbiedt zelfgemaakte campingborden

Wie deze zomer naar Frankrijk gaat, moet mogelijk extra puzzelen om op de camping terecht te komen. Met ingang van komende maandag 13 juli is het namelijk verboden om wegwijzerborden aan de openbare weg te plaatsen die niet van de Franse staat zijn. Dat meldt de website van ACSI.
2521617375 09B59e34af Z
2521617375 09B59e34af Z


De nieuwe regel geldt voor gemeentes met minder dan 10 duizend inwoners en betreft de zelf gefabriceerde borden van campings, restaurants, hotels en winkels et cetera. De officiële borden blijven uiteraard staan, maar lang niet alle campings worden met dit soort borden aangegeven.

Frankrijk heeft een traditie hoog te houden als het gaat om het vlak voor het vakantieseizoen afkondigen van opmerkelijke maatregelen. In mei van dit jaar kondigde de Franse overheid aan dat automobilisten vanaf 1 juli niet meer met een bedrade headset mogen bellen. Vorig jaar rond deze tijd was er het bericht dat Frankrijk 160 onherkenbare flitsauto’s ging inzetten om snelheidsovertreders te betrappen. Hoogtepunt was de maatregel in 2012 dat automobilisten een alcoholblaaspijp aan boord moesten hebben. De invoering werd een aantal keren uitgesteld en de regel eindigde er in 2013 in dat de plicht formeel blijft bestaan, maar dat overtreding niet wordt beboet.

Op het plaatsen van een illegaal bord schijnt overigens wel een fikse boete te staan.