Campermakelaar Motorhome Depot start in Nederland

De Britse campermakelaar Motorhome Depot zet voet aan wal in Nederland. Dat meldt Franschise Plus. Het bedrijf brengt via lokale franchisers kopers en verkopers van tweedehands campers bij elkaar. In Nederland mikt het bedrijf op twintig deelnemers aan de formule.
MD
MD


Motorhome Depot is in het Verenigd Koninkrijk in minder dan drie jaar uitgegroeid tot belangrijke speler in de markt van tweedehands campers, stelt het bedrijf. Nederland staat op de vijfde plaats als het gaat om camperdichtheid. In de eerste maanden van dit jaar groeide de verkoop van campers in Nederland met ruim 6 procent. De toename van het aantal occasions was nog sterker.

Volgens directeur van Motorhome Depot Richard Wood is de stap naar camperverkoop in Nederland daarom ook een logische uitbreiding voor het bedrijf: “Nederland ligt voor ons dichterbij dan grote delen van het Verenigd Koninkrijk of Ierland. Bovendien kent het land een nog grotere camperdichtheid dan de thuismarkt. We zien dus grote kansen”, zegt hij tegen Franchise Plus.

Wanneer camperaars Motorhome Depot inschakelen bij de verkoop van hun camper, komt een lokale vertegenwoordiger langs om foto’s van de camper te maken en een beschrijving op te stellen.

Motorhome depot plaatst de camper op de website en bemiddelt bij de verkoop.