Vreemde teksten op campers

Ze zijn te spotten: campers beplakt met vreemde teksten. Het doet vermoeden dat campers behalve over een merk- en modelnaam ook over een ‘roepnaam’ beschikken. En dat klopt. Uit een klein onderzoek dat onder de fans van de NKC-Facebookpagina is gehouden, blijkt dat aan sommige campers een naam is toegekend of dat deze zijn voorzien van een lijfspreuk.
Campernamen
Campernamen


Vergeet niet te genieten en start er vandaag nog mee, moeten enkele camperaars gedacht hebben, toen zij de boodschappen Carpe Diem en Net skielk mar no, wat respectievelijk pluk de dag en niet binnenkort maar nu betekent, op hun camper plaatsten. Het lijken motto’s die als levenswijze dienen en waaraan de uitdragers gedurende de campertrip herinnerd willen worden om vooral niet te vergeten het ook daadwerkelijk na te leven.

Andere camperaars gaan niet voor een lijfspreuk, maar vernoemen hun camper naar een dierbare of verbasteren een merknaam, zoals Hymphy in plaats van Hymer, Dingie voor Sea Dinghy en Duco voor Ducato.

Dan zijn er ook nog de grappige dubbelzinnige namen zoals Dubbus voor een buscamper en een grote camper met de naam Plexat. En namen die iets over de eigenschappen van de camper zeggen, zoals Slurpie door het hoge benzineverbruik en Tweety vanwege de gele kleur.

Bekijk de hier alle reacties en illustraties op de Facebookpagina van de NKC.