Winterkamperen steeds populairder

Winterkamperen wint steeds meer aan populariteit, zo stelt De Groene Koepel. Deze winter zijn daarom 23 natuurkampeerterreinen open voor kampeerders.
Winterkamperen Hessenoord
Winterkamperen Hessenoord

“Vorig jaar zagen we zelfs een toename van 34 procent in het totaal aantal winterovernachtingen, berekend over dertien terreinen, ten opzichte van de winter ervoor. Niet dat het nu ineens heel druk is in januari, het gaat nog altijd om een kleine groep mensen die eropuit trekt in de winter. Maar de interesse neemt toe en dat is positief”, vertelt Marieken Nieuwdorp, directeur van De Groene Koepel.

Welke winterfaciliteiten op een terrein te vinden zijn, staat op de site van Natuurkampeerterreinen. Wie wil kamperen op een Natuurkampeerterrein moet in het bezit zijn van een Natuurkampeerkaart. Deze zit bij Het Groene Boekje en is één kalenderjaar geldig.

Los van de natuurkampeerterreinen zijn er meer Nederlandse campings en camperplaatsen open voor camperaars die er gedurende winter op uit willen trekken. Kijk voor een overzicht van veel van deze terreinen op Campercontact.com.