Dethleffs volgt met Trend A succes van Trend T

De halfintegraal Trend T van Dethleffs is op dit moment de absolute verkooptopper van deze Duitse camper- en caravanbouwer. Niet vreemd dat Dethleffs met zijn alkoofmodel de Trend A dezelfde weg volgt. Behalve een ander uiterlijk met een slanke alkoof en een modern interieur, krijgt deze wagen net zo’n handige brede deur naar het woongedeelte, net zulke fijne soft-close sluitingen in de ruim opgezette keuken en ook een grote koelkast met een inhoud van 142 liter.
Dethleffstrend A 5887I
Dethleffstrend A 5887I


Verder heeft de wagen een behoorlijk veiligheidspakket, met ESP, tractioncontrol, hill holder assistent en descent control. De bedden zijn uitgerust met HRC-matrassen voor een goede nachtrust. Knap is zeker ook dat deze zespersoonscamper door de lichtgewicht bouwwijze onder de 3.500 kilogram is gebleven.

Er komen twee uitvoeringen, beide op basis van de Fiat Ducato met ladderchassis en een 2.0-multi-jet van 115 pk. De A 5887 heeft achterin stapelbedden en is 6,53 meter lang. De A 6997 met een tweepersoonsbed dwars achterin is met 7,08 meter iets langer. Twee van de passagiers zitten op een bank die tegen de rijrichting is geplaatst, waar gordels gemonteerd kunnen worden.

De nieuwe Trend A is voor het eerst te zien op de komende beurs de CMT in Stuttgart. De A 5887 gaat in Nederland ongeveer 57.500 euro kosten en de A 6997 circa 59.500 euro.