Gennep controleert op te lang geparkeerde campers

De gemeente Gennep gaat streng controleren op recreatievoertuigen die langs de weg geparkeerd staan. Bij de gemeente kwamen verschillende meldingen van bewoners binnen over verkeerd én te lang geparkeerde caravans, campers en vouwwagens. Dit werd ook door de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente geconstateerd. Een reden voor de gemeente om actie te ondernemen.
Parkeren Camper

Deze week wordt daarom gecontroleerd op geparkeerde recreatievoertuigen in de verschillende wijken. In eerste instantie worden waarschuwingen uitgedeeld. Winnie Dijkerman, woordvoerder van de gemeente Gennep,  geeft aan dat de controle al effectief is en veel mensen hun camper of caravan al hebben verwijderd van de openbare weg. Mocht een waarschuwing uiteindelijk niet voldoende zijn, dan wordt aan de hardnekkige foutparkeerder een boete (€ 90,- + € 7,- administratiekosten) uitgedeeld.

Nu de zomervakantie is afgelopen staan veel campers, caravans of vouwwagens nog op de openbare weg geparkeerd. In de meeste gemeenten is het niet toegestaan om recreatievoertuigen langer dan drie achtereenvolgende dagen op de openbare weg of op een parkeerplaats binnen de bebouwde kom te parkeren. Volgens de gemeente Gennep zouden deze drie dagen voldoende moeten zijn om het recreatievoertuig uit te laden en schoon te maken.