Omstreden parkeerboete per abuis vernietigd

De omstreden parkeerboete die NKC’ers op een parkeerplaats in Kampen hebben gekregen, is verscheurd. Maar dat is nog geen goed nieuws voor andere camperaars die menen dat ze daar onterecht zijn beboet, want het vernietigen berust op een vergissing, stelt het Openbaar Ministerie nu. “Deze mensen hebben geluk gehad”, zegt woordvoerder Ernst Koelman.
Kampen

De NKC’ers Dick en Wilma Mud hadden hun camper geparkeerd op een reguliere parkeerplaats op het Burgemeester Berghuisplein in Kampen, waar overigens ook een camperplaats is. Toen zij terug uit de stad kwamen, zat er tot hun grote verbazing een bon op de camper. Met het argument dat de parkeerplaats voor personenauto’s is en een camper dat niet is, zo bleek bij navraag. Mud wilde ermee naar de kantonrechter, omdat op het kentekenbewijs van zijn camper wel degelijk staat dat het een personenauto is.

Nu de boete is vernietigd, gaat dit feest dus niet door. Koelman: “Een medewerker van het OM heeft de boete vernietigd, omdat de camper volgens een veld in het RDW-register als personenauto staat aangemerkt. Maar we hebben de zaak nog eens goed bekeken en als een parkeerplaats is aangegeven met een blauw parkeerbord met het pictogram van een personenauto, het zogeheten bord E8, betekent dit wel degelijk dat campers er niet mogen staan. Het RDW-register maakt weliswaar geen onderscheid tussen soorten personenauto’s, maar de Regeling voertuigen kent wél een aparte categorie voor campers”, stelt Koelman.

De familie Mud is lang de enige niet die een boete heeft gekregen op de parkeerplaats in Kampen. De NKC blijft dan ook benieuwd naar het oordeel van de kantonrechter, mocht het zover komen dat deze een uitspraak kan doen.