Duits bedrijf ontwikkelt megaschuifdak voor caravan en camper

Het Duitse SMF Vertrieb heeft onder de naam Happy View een heel groot schuifdak ontwikkeld voor campers en caravans. Er zijn twee varianten: een Skytop en een Softtop.
Happy View

De Skytop bestaat uit een aantal panelen die over elkaar schuiven, bedoeld voor een vlak dak. Dit dak overtreft met een maximale grootte van 2,0 m x 1,8 meter alle andere dakluiken die voor caravans en campers beschikbaar zijn, maar kunnen ook per camper op maat worden gemaakt.

De Softtop is een roldak dat aan de voorzijde van de camper of caravan wordt geplaatst, in de ronde overgang van de voorwand en het dak. Beide varianten kunnen worden voorzien van zonnepanelen: de Solartop. Deze daken bieden kampeerders niet alleen meer frisse lucht, maar ook meer licht in hun voertuig.

SMF Betrieb AG heeft bij de ontwikkeling van de dakramen voor campers en caravans ervaring opgedaan bij de ontwikkeling van complexe daksystemen voor auto’s. Het bedrijf maakt deze bijvoorbeeld voor de Fiat 500 Cabrio, Peugeot 108, Citroen C1 en Toyota Aygo.

Het bedrijf is op zoek naar micro-investeerders die de verdere ontwikkeling en het productieklaar maken van de daken willen financieren. Het plan is om de daken voor campers en caravans eind 2015 op de markt te hebben.