België kiest Motorhome van het jaar

Hymer, Dethleffs en Rapido zijn in de prijzen gevallen bij de Belgische verkiezing van de Motorhome van het jaar, die dit jaar voor het eerst plaatsvond op de beurs Mobicar 2014. Dat heeft de beursorganisatie bekendgemaakt. Bezoekers van de beurs kregen de kans om te stemmen op drie categorie├źn: kampeerbussen, halfintegralen en integralen. Een jury van vier vakjournalisten had in een eerder stadium per categorie al drie modellen van verschillende fabrikanten geselecteerd.
Grand Canyon HY15 GRA Limitededition A 01

De Hymer Grand Canyon werd tot winnaar verkozen in de categorie buscampers. Dit model is niet groot, maar valt op door een slimme inrichting en een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

In de categorie halfintegraal kwam de motorhome Dethleffs Advantage T 6601 als winnaar uit de bus. De sterkste troeven van dit model zijn het laadvermogen, een omvangrijke standaard veiligheidsuitrusting en een compleet vernieuwd binnen- en buitendesign.

Bij de integralen wist de Rapido 9060 Df Mobility de bezoekers het meest te overtuigen, onder meer dankzij een modulaire slaapkamer.

In Nederland organiseert de NKC jaarlijks de verkiezing Kampeerauto van het jaar. Wie er in Nederland met de prijzen vandoor gaan, is nog niet duidelijk. Het is nog mogelijk om tot en met 30 november een stem uit te brengen. Als de uitslag bekend is, wordt ook duidelijk of de Belgen een andere smaak of voorkeur hebben dan de Nederlanders. De categorie integraal krijgt in ieder geval een andere winnaar. De Rapido 9060 Df Mobility doet namelijk niet mee in de verkiezing van de Kampeerauto van het jaar van de NKC. 

NKC Kampeerauto van het jaar 2015

T 6601 Dethleffs Advantage

RAPIDO 9060