NKC Camperreizen Oekraïne gaan niet door

De NKC Camperreizen naar Oekraïne die voor 10 en 19 mei op de rol staan, gaan definitief niet door. De situatie in een groot deel van het land is instabiel; het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op 2 maart een negatief reisadvies afgegeven voor de Krim en het oosten van Oekraïne. Hoewel de vertrekdatum nog ver in het verschiet ligt, acht de NKC het wijs om de reizen nu vast te cancelen. De deelnemers krijgen hun geld terug.
Oekraine

De NKC volgt de situatie in Oekraïne al enige tijd nauwlettend en heeft regelmatig overleg met de reisbegeleiders en de lokale contactpersoon. “Zo trachten wij een zo’n goed mogelijk beeld te hebben van de huidige situatie en hoe die zich op onze reisroute kan ontwikkelen”, vertelt Eric Zeevalk manager Reizen van de NKC. Die ziet er volgens hem niet goed uit. “Sowieso niet voor de Krim en het oosten van het land en daardoor is het in de rest van het land ook minder stabiel. Voor ons staat de veiligheid van de deelnemers en de reisbegeleiders voorop. Nu is het niet verantwoord om te gaan, maar hoe dat over twee maanden is, kunnen we niet met zekerheid zeggen. Toch willen we de leden die een reis naar de Oekraïne hebben geboekt, niet langer in onzekerheid laten. Daarom hebben we de reis nu al gecanceld. De leden hebben zo nog de tijd om een alternatief reisplan te maken”, aldus Zeevalk.

De NKC restitueert alle gedane betalingen aan de deelnemers. Ook is ze een ander passend aanbod gedaan. Speciaal voor de Oekraïnegangers is een extra reis naar Griekenland ingelast. Als er plaatsen bij deze reis overblijven, kunnen andere NKC’ers zich er ook voor inschrijven.