Mogelijk tóch niet het einde voor de Volkswagen T2

Vorige maand werd de laatste Volkswagen T2 in Brazilië geproduceerd, maar de Braziliaanse overheid bekijkt de mogelijkheden om de productie alsnog toe te staan. Dat meldt de Telegraaf Autovisie.
VW 8Jan1

De populaire bus, die maar liefst 45 jaar in productie geweest, zou in 2014 niet meer voldoen aan de aangescherpte Braziliaanse veiligheidswetgeving voor voertuigen. Met ingang van dit jaar moeten alle nieuw verkochte auto’s in Brazilië namelijk zijn uitgerust met ABS en airbags. Die heeft de T2 niet. In de tijd dat het busje op de markt kwam, bestonden deze systemen nog niet en Volkswagen heeft ook niet de mogelijkheid om deze nieuwe veiligheidssystemen te integreren in het model.

Met de aankondiging van het stopzetten van de productie van de bus, sloeg de hamsterdrang toe. De fabriek in São Bernardo do Campo zou in eerste instantie 600 Last Edition-modellen produceren, maar de teller liep door de vele verzoeken al snel op naar 1.200 stuks. Een gunstige afsluiter van het boekjaar 2013.

Of de Braziliaanse overheid besluit om een uitzondering te maken voor de T2, in Brazilië beter bekend als de Kombi, wordt binnenkort duidelijk.